Harmonieuze relaties

De behoefte om lief te hebben en bemind te worden is inherent aan onze ziel. De lessen van liefde zijn een van de belangrijkste redenen waarvoor we naar deze wereld komen.

Liefde heeft verschillende vormen en manifestaties – liefde tussen partners, liefde voor het gezin, voor dieren of de liefde voor je zielsmissie.
Elke persoon herkend de twee volgende archetypen: Anima en Animus.

Anima is het vrouwelijke deel van de mannelijke psyche. Dit is de bron van emoties, gevoelens, de intuïtie van de mens, een gids voor zijn onbewuste.

Animus is het mannelijke deel van de vrouwelijke psyche. Het bepaalt de manier waarop een vrouw denkt, haar onderbewuste besluitvorming en meningsvorming.

Er wordt aangenomen dat we de andere helft van onze ziel leren kennen als we verliefd worden. Het beeld van de geliefde wordt gezien als een ideale weerspiegeling van ons eigen innerlijke zelf – Animus voor vrouwen en Anima voor mannen.

Het astrale lichaam (volgens Samael Aun Weor is het astrale lichaam een deel van de menselijke ziel gerelateerd aan emoties), dat verantwoordelijk is voor het opwekken van emotionele energie, begint de energie van liefde te creëren.

Na enige tijd beginnen we ons echter te realiseren dat onze partner niet perfect is, ze gedragen zich niet zoals we zouden willen. Er ontstaan meer interne eisen en conflicten.

In deze periode komt er een einde aan het ‘verliefd worden’. Het kan worden gevolgd door het verbreken van de relatie of het krijgt een dieper gevoel zonder enige illusies – liefde.

Liefde is een bewuste keuze. Elke dag kiezen we vrijwillig onze partner. Relaties vereisen constant werk, de investering van kracht, moed en energie, maar het geeft ons in ruil daarvoor harmonie en geluk. Het laat ons herinneren dat we al die gevoelens in ons hebben, klaar en enthousiast om zich aan de wereld te tonen.

Mensen beleven samen verschillende situaties. Maar als ze er altijd voor kiezen om van elkaar te houden, houden ze deze liefde levend voor hun hele leven en daarna.

Een harmonieuze relatie is een veilig thuis, een plaats van kracht, realisatie en eerlijkheid. Elke relatie is uniek en heeft een andere aanpak nodig. Er zijn echter verschillende basisprincipes die belangrijk zijn voor het creëren van een comfortabele ruimte tussen liefhebbende mensen.

Openheid

Dit is een kans om je open te stellen, alle gedachten te delen en liefde en acceptatie terug te krijgen, zonder enige vorm van oordeel. Een partner is iemand die je ideeën ondersteunt, je erkenning geeft, waar je ook bent op je eigen pad.

Ze kunnen ook eerlijke feedback en opbouwende kritiek geven. Het vermogen om het onder ogen te zien zonder aanstoot te nemen, maar met bewustzijn en bereid zijn eraan te werken, is een noodzakelijk punt van groei. Zo maak je jezelf en je relaties beter, creëer je een ruimte voor eerlijkheid en vertrouwen.

Samen groeien

Liefdevolle mensen motiveren elkaar om zich te ontwikkelen, individueel en als koppel te groeien. Samen leren en acceptatie van elkaars interesses zijn erg belangrijk.

Zonder constante ontwikkeling (continue verbetering) leveren relaties geen resultaten op en kunnen ze iemand terugduwen op zijn eigen pad. Relaties kunnen ook een veilige plek worden om te werken aan iemands angsten, blokkades, negatieve patronen die zijn geërfd van de familie of omgeving.

Zelfontplooiing en zelfkennis stellen je in staat om gezondere relaties op te bouwen zonder beïnvloed te worden door andermans patronen.

Zelfexpressie

In een relatie is het vermogen om jezelf te zijn cruciaal. Erken je emoties en wees niet bang om ze te uiten.
Om dit te doen, heb je het vermogen nodig om over je gevoel te praten, openlijk te praten over je perceptie van de wereld en te begrijpen hoe een ander de wereld waarneemt.

In de veilige ruimte kun je je innerlijke kind laten spelen in alle veiligheid, vrolijk of verdrietig, speels of onvoorspelbaar zijn en een partner zal ze niet afwijzen maar accepteren.

Constructief gesprek

Een bijzonder belangrijk hulpmiddel voor het opbouwen van succesvolle relaties is een constructief gesprek. Het is essentieel om niet bang te zijn om te vragen wat je wilt, wat nodig is om je geliefd en nodig te voelen.

Velen van ons zijn bang voor elke vorm van confrontatie, omdat ze denken dat dit de relatie negatief kan beïnvloeden. Dit is een patroon van voorouderlijke herinneringen van toen mensen er de voorkeur aan gaven te zwijgen en te lijden vanwege opgelegde sociale normen van die tijd.

Als gevolg hiervan zorgen alle miscommunicaties en misverstanden ervoor dat mensen elkaar wegduwen, waardoor ze ongelukkig worden in hun relatie. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen je emoties niet opkroppen en ze op het juiste moment bewust (in plaats van reactief) te uiten zonder je partner te beledigen of te kwetsen en onredelijke ruzies te beginnen.

Contact

Relaties verenigen mensen die zijn opgegroeid in verschillende familiesystemen, met verschillende tradities en regels.
Het is daarom belangrijk om het gezinsbudget, huishoudelijke taken, normen en waarden en gemeenschappelijke verantwoordelijkheden te bespreken en te plannen. Dit helpt om onterechte verwachtingen ten opzichte van elkaar te voorkomen. Problemen die zich in het dagelijks leven voordoen, weerspiegelen vaak een intern conflict tussen twee persoonlijkheden.

Achter een triviale situatie kan diepe onvrede schuilgaan, angst of ontevredenheid. Op die momenten is het belangrijk om stil te staan en het grotere probleem achter het conflict te begrijpen, te erkennen en te bespreken.

We bezwijken vaak voor emoties en beginnen een destructief gesprek wanneer we ruzie maken, valse en aanstootgevende beschuldigingen uiten. Het is belangrijk om jezelf bij elkaar te rapen en te stoppen, te kalmeren en de dialoog zonder agressie voort te zetten om een geliefde niet te kwetsen of hun vertrouwen te verliezen.

Je kunt jezelf afvragen: “Wat ben ik aan het doen? Waarom probeer ik dit te saboteren?”. Op zulke momenten neem je het beste, even een time-out en hervat je vervolgens een constructieve dialoog om tot een redelijke oplossing te komen.

De structuur van onze psyche werkt zo dat we de behoefte voelen om emoties te ervaren. Als het niet wordt aangevuld met positieve ervaringen, gaan we onwillekeurig op zoek naar negatieve. Vaak leidt dit tot onredelijke ruzies en storingen.

Dit is de poging van een persoon om enige emotie te krijgen wanneer ze geen liefde of steun ontvangen en niet weten hoe ze er anders om kunnen vragen.

Sommige praktijken kunnen helpen om een relatie in moeilijke tijden in stand te houden. Je kunt dagelijkse affirmaties oefenen, zodat je energie en gevoelens in je relatie investeert.

Ook kun je tijdens het meditatieproces visualiseren hoe het hart zich opent, hoe warmte en liefde voor een partner er regelrecht in terugstromen.

Je kunt je partner voor je zien en hem vertellen hoeveel je van hem houdt, hem accepteren zoals hij is, hem bedanken en vergeven voor alles. Het helpt om wrok en woede te verwerken en je geliefde volledig te accepteren.

Als we uitvallen, kunnen we boos worden en onbewust negatieve trillingen naar onze dierbaren sturen. Het is belangrijk om dit gedrag op te merken en te stoppen.

Je kunt tegen jezelf zeggen: “Dat is niet mijn ware gevoel. Stop”. Het helpt om met emoties om te gaan en geen negatieve intenties en slecht karma te creëren.


Conclusie

Als je geliefde er altijd voor je is, dan is dat een groot geschenk.

Jullie kwamen samen om een bepaald pad te bewandelen. Niemand weet hoe dat pad er uit ziet en hoe lang het zal duren. Maar dat is wat er zo mooi aan is, aan elk moment samen ervaren en groeien.

Het helpt je om je leven levendiger te leven en je echt levend te voelen.

De realiteit is dat niemand van ons gemakkelijk in de omgang is. We hebben allemaal ergens last van. Dus als je iemand ontmoet die bereid is om te blijven en om je te begrijpen en echt met je mee wil groeien. Laat flauwe dingen zoals ego en trots het niet verpesten.

Ontneem jezelf niet iets wat mooi is, gewoon omdat het ook moeilijk kan zijn.

Geef een reactie