Reiki voor stressmanagement

Steeds meer mensen ervaren een vorm van stress. Druk bezig met werk, thuis, gezin en vele andere dagelijkse taken, stapelt de stress zich op zonder dat we het beseffen. Dat is de reden waarom zoveel mensen zich wenden tot de stressverlagende technieken die worden gebruikt in Reiki, een spirituele energie die wordt gebruikt bij genezing, meditatie en spirituele groei.

Inleiding tot Reiki

Wanneer een persoon kennismaakt met Reiki, vindt er een inwijding plaats die “Reiki Afstemming” wordt genoemd. Dit brengt de persoon in een relatie met Reiki-energie en wordt meestal geactiveerd door een getrainde Reiki-meester-leraar. Tijdens een Reiki-afstemming wordt de dichte energie van de persoon gezuiverd en vrijgegeven, en worden etherische en chakra-velden versterkt, zodat de persoon in staat zal zijn om hoogfrequent genezend licht te ontvangen en door te geven.

Leren ontspannen

Stress neemt meestal de overhand als iemand bang is, twijfelt of zich zorgen maakt over dingen die om hem heen gebeuren. De persoon leeft vaak in een constante gespannen toestand zonder te beseffen wat er gebeurt. Het lichaam reageert van nature met vermoeidheid, humeurigheid en soms ziekte. Om stress te verlichten, kan men leren ontspannen en de angsten en zorgen van het dagelijks leven te overwinnen.

Reiki helpt een persoon om de emotionele en fysieke belasting van stress te verlichten en om de balans in lichaam, ziel en geest te herstellen. De persoon kan terugkeren naar een ontspannen, vredige staat van zijn door energielichamen te zuiveren en meridianen, chakra’s en nadi’s te deblokkeren.

Methoden voor stressvermindering

Er zijn verschillende methoden die in combinatie met Reiki worden gebruikt om stress te verminderen en te elimineren. Een methode is kristalgenezing, waarbij kristallen of kristallen schalen worden gebruikt om vibraties/geluiden van genezing en ontspanning te creëren. De kristallijne klanken brengen de Reiki-energie tot diep in het lichaam om het ontspanningsproces te bevorderen. Spanning wordt losgelaten en het lichaam begint te ontspannen en te reageren op de Reiki-energie. De kristalgeluiden bevorderen het loslaten van diepe spanning in de cellen van het lichaam om stressvermindering van binnenuit te creëren. Kristallen schalen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen worden afgestemd op elke gewenste toon. Je kunt natuurlijk ook meer traditionele klankschalen gebruiken als je dat wilt.

Een andere methode van Reiki-stressmanagement is door middel van genezend drummen. Helend drummen introduceert Reiki-energie in het lichaam van een persoon door het gebruik van een drumslag. Het drummen helpt om een diepe, ontspannende staat te creëren terwijl stress wordt verlicht.

Er is een diepe verbinding tussen het fysieke lichaam, het spirituele wezen en de geest. Stress heeft op alle drie een negatieve invloed. Het gebruik van Reiki-technieken voor stressmanagement is een manier waarop iemand een meer ontspannen, vredig leven kan leiden.

Geef een reactie