Soorten energiegenezing

Is alle energetische genezing hetzelfde?

Chakra of energiecentrum is een term die wordt gebruikt in pranische genezing, een oud hindoeïstisch systeem van energiegenezing. Prana betekent levensenergie. Aura is een andere term die terug te relateren is tot pranische genezing. Aura is een niet-fysiek lichaam dat bestaat uit energie, die samen met ons fysieke lichaam bestaat. Er wordt gezegd dat de aura die ons lichaam bedekt zeven lagen heeft die betrekking hebben op de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van een individu, zoals gemanifesteerd door energie.

Het bestuderen van de kleur en dikte van aura’s geeft ideeën over de gezondheidstoestand van individuen. Zes kleuren worden geassocieerd met aura en geïnterpreteerd in zes persoonlijkheden. Deze kleuren zijn allemaal aanwezig in een individu, maar een of twee zijn meer uitgesproken.

  • Groen: Ambitieuze uitvoerder
  • Blauw: Spirituele vredestichter
  • Wit: onconventionele kameleon
  • Rood: activist
  • Oranje: creatieve communicator
  • Violet: paranormaal begaafd

Hoewel Tantra in de volksmond wordt geassocieerd met het beoefenen van seks en spiritualiteit, is het een andere methode van energetische genezing. Het komt van het woord “tan”, wat verspreiden of uitbreiden betekent. Het concept van verbondenheid is een terugkerend thema in tantrische geschriften over seks en spiritualiteit. Als genezingsmethode spelen spiritualiteit en seks een prominente rol. Er wordt verondersteld dat de vereniging van twee mensen, spirituele niveaus kan bereiken tijdens een orgasme, dat het lichaam en de geest verwijdert van verzamelde onzuiverheden. Deze onzuiverheden, die negatieve energieën zijn, kunnen zich op hun beurt manifesteren als lichamelijke ziekten.

In tegenstelling tot Pranische en Tantrische geneeswijzen, die een hindoeïstische oorsprong hebben, is Reiki afkomstig uit Japan. Het is relatief jonger dan pranische en tantrische genezingen die in de vroege jaren 1900 werden herontdekt. Reiki staat voor universele energie, een energie voortgebracht door hogere intelligentie. Studenten van Reiki wordt geleerd hoe ze deze energie kunnen gebruiken en doorgeven om fysieke, emotionele en mentale ziekten te genezen.

Hoewel Pranic, Tantra en Reiki allemaal systemen van energetische genezing zijn, verschillen ze in het type energie dat wordt aangeboord voor genezing: respectievelijk levensenergie, seksuele energie en universele energie. De concepten van de verbondenheid van geest, lichaam en geest; de verbinding van individuen met alle levende en niet-levende dingen om hen heen en met het universum; en hoe energie het fysieke, emotionele en spirituele welzijn beïnvloedt, zijn enkele van de meest opvallende overeenkomsten van deze drie genezingsmethoden.

Waarom wenden mensen zich tot energetische genezing?

Pranic, Tantric en Reiki worden beschouwd als alternatieve geneeswijzen. Hoe komt het dat, ondanks de beschikbaarheid en relatieve toegankelijkheid van de moderne geneeskunde, steeds meer mensen zich tot hen aangetrokken voelen? Hier zijn enkele mogelijke redenen:

Energetische genezing werkte waar de moderne geneeskunde faalde.
Om verschillende redenen, die zowel verklaarbaar als onverklaarbaar zijn, kan de moderne medische behandeling bij sommige mensen, ziekten en aandoeningen niet genezen.

Mensen zien de moderne geneeskunde als isolerend.
Medische behandelingen zijn vaak gericht op de ziekte en de veroorzaker ervan, waardoor een patiënt zich geïsoleerd kan voelen en wordt behandeld als slechts een gastheer van de ziekte. Hoewel recente ontwikkelingen in de ziekenhuispraktijk stilaan de holistische behandeling van een patiënt bevorderen, blijft de perceptie bestaan. In tegenstelling tot energiegenezing, omdat energie en spiritualiteit nauw met elkaar verbonden zijn, heeft de patiënt het gevoel dat aan alle aspecten van zijn gezondheid aandacht wordt besteed.

Energetische genezing is niet opdringerig en natuurlijk, dus het is veiliger.
Herhaalde chirurgische ingrepen zijn voor de meeste patiënten fysiek en emotioneel traumatisch. Het is slechts een logische en aantrekkelijke optie voor zowel patiënten als families om op zoek te gaan naar minder stressvolle gezondheidsinterventies.

Energiegenezing is een goede manier om stress te verminderen.
Meditatie is een essentieel onderdeel van energiegenezingsmethoden en dit is een bijkomend voordeel voor zeer gestreste mensen. Bovendien is er geen geavanceerde apparatuur nodig, dus het wordt des te handiger voor studenten en toekomstige studenten van energetische genezing.

Alternatieve genezing en reguliere geneeskunde bieden beide voordelen voor hun aanpak. En uiteindelijk gaat het om het herstel van een goede gezondheid.

Geef een reactie