The Tree of Life

Het symbool van The Tree of Life is ontstaan in oude tijden. Het is verweven met de geschiedenis, folklore en overtuigingen van veel culturen over de hele wereld. Zijn spirituele en filosofische betekenissen weerspiegelen de structuur van het universum en de plaats van de mens daarin, evenals de verbinding tussen het aardse en het goddelijke.

De oude Egyptenaren beeldden The Tree of Life af als een palm- of vijgenboom met verschillende stammen die aan de basis verbonden zijn. Hij belichaamde de stroom van leven en onsterfelijkheid, terwijl de bladeren werden beschouwd als amuletten om welvaart aan te trekken.

In de Sumerische mythologie is de heilige Huluppu boom een symbool van vruchtbaarheid en wijsheid. In de Akkadische mythologie wordt The Tree of Life and Knowledge, beschouwd als het centrum van de kosmische orde.

De gouden appel van de Hesperiden boom, waarvoor Hercules werd gestuurd in de Griekse mythologie, was een heilig geschenk en symboliseerde het eeuwige leven. De vrucht van deze boom werd beschouwd als goddelijke genade en een onbereikbare schat.

In de Scandinavische cultuur is er een Tree of Life genaamd “Yggdrasil”. Het is een gigantische es die de basis van de schepping vertegenwoordigt. De bovenste takken reiken tot Asgard, de wereld van de goden, de middelste takken tot Midgard, de wereld van de mensen, en de wortels tot Utgard, de wereld van de reuzen.

Aan de wortels van de boom wonen drie godinnen (norns):

  • Urd – de Norn van het verleden en het lot
  • Verdandi – de Norn van het heden en de rijpheid
  • Skuld – de Norn van de toekomst en plicht

Ze verzorgen de boom en weven de draden van ieders lot.

In veel spirituele leringen wordt The Tree of Life geassocieerd met harmonie en verlichting. In het christendom symboliseert hij de ontwikkeling van spirituele kwaliteiten en het verlangen om de Almachtige te kennen. In de hindoeïstische traditie wordt de boom Ashvattha genoemd in de Bhagavad-gita, waar Krishna hem beschrijft als een symbool van het pad naar waarheid en oneindige wijsheid.

In het boeddhisme is de Bodhiboom de plek waar prins Siddhartha Gautama, de toekomstige Boeddha, verlichting bereikte.

In de Joodse mystieke traditie van de Kabbala vertegenwoordigt de Sefirotische Boom de symbolische structuur van het universum. Hij omvat tien sefirot – tien universele krachten. Tussen de sefirot zijn lijnen die aspecten van het goddelijke en de wereld in een enkele energiestroom verbinden. Terwijl ze voortgaan door de sefirot en paden van de Boom, streven kabbalisten ernaar verlichting en nabijheid tot de goddelijke bron te bereiken.

The Tree of Life en the Ancestral Tree worden beschouwd als één en dezelfde. Ze verbinden verleden, heden en toekomst en benadrukken het belang van respect voor voorouders en het doorgeven van waarden aan nakomelingen. Het beeld van een boom wordt vaak gebruikt om een stamboom te vertegenwoordigen.

Onze aardse incarnatie lijkt inderdaad op de vorm van een boom. De wortels vertegenwoordigen de verbinding met voorouders en vorige generaties. De stam zijn wijzelf, de vereniging van het mannelijke en vrouwelijke. Takken en scheuten vertegenwoordigen onze toekomstige generaties en creatieve projecten die worden gerealiseerd.

De vertakkende wortels en kronen creëren het unieke patroon van de Boom en geleiden de continue energiestroom waardoor we worden geboren en groeien. Het leven evolueert volgens dit patroon. Hoe sterker we deze stroom voelen, hoe beter we verbonden zijn met het leven zelf.

Net als een boom zijn we verbonden met vele generaties van mensen voor ons en dragen hun levenservaringen. Dit beïnvloedt onze acties en gedachten op een onbewust niveau. Terwijl we werken met de lijn en de geschiedenis ervan reinigen van negatieve programma’s, omarmen we de kracht en middelen van de voorouders.

Om opnieuw verbinding te maken met de Voorouderlijke Boom, kun je kunsttherapie en de Rodorad-weefmethode gebruiken. Dit is diep helend werk waarbij men het DNA van de lijn kan leren kennen en genezen. Door Rodorad-weven verbindt men zich met voorouders tot de zevende generatie. Terwijl we elke knoop binden, brengen we de voorouders terug in het voorouderlijke systeem met acceptatie en liefde.

Het symbool van The Tree of Life blijft relevant door de eeuwen en generaties heen. Hij roept ons op om voor zijn wortels te zorgen, te evolueren en gunstige omstandigheden voor de toekomst te creëren. Probeer te communiceren met zijn afbeeldingen in tekeningen en amuletten, en je zult in staat zijn om daarin jouw unieke waarde en aanwijzingen te vinden die alleen voor jou beschikbaar zijn.

Geef een reactie